Halaman

Selasa, September 01, 2009

Harga minyak utama dikekalkan


PEMANDU cuba berjimat membeli minyak RON95 pada harga RM1.75 di stesen Petronas Kampung Baru, Kuala Lumpur pada pukul 8.50 malam tadi sebelum harganya naik lima sen mulai hari ini.

PETALING JAYA - Minyak petrol RON95 menggantikan RON97 sebagai produk petrol utama mulai hari ini di semua 3, 500 stesen minyak di seluruh negara dengan harga jualan RM1.80 seliter iaitu menyamai harga asal RON97 yang kini menjadi produk premium.

Walaupun harga RON95 naik lima sen berbanding RM1.75 seliter sewaktu diperkenalkan di beberapa stesen minyak di Lembah Klang pada 12 Mei lalu, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebaliknya menjelaskan, harga minyak yang menjadi bahan bakar utama sebanyak RM1.80 sen tidak berubah.

Beliau memberitahu, RON95 menggantikan RON97 yang sebelum ini dijual pada harga yang sama. RON97 pula mulai hari ini dinaik taraf sebagai minyak premium dengan harga RM2.05 seliter, naik 25 sen daripada semalam manakala RON92 dihentikan pengeluarannya.

"Petrol RON92 akan dikeluarkan daripada pasaran memandangkan saiz pasarannya cuma lima peratus,'' katanya semasa berucap melancarkan RON95 di sini semalam.


Inilah laporan daripada surat khabar kosmo @ utusan.

Membelitkan minda rakyat. Igt rakyat ni bodo ke? Katanya harga minyak UTAMA xberubah.Dulu masa ada RON 92, myk utama ialah RON 97. Skang RON 92 da pupus. RON 97 nek pangkat jd minyak Premium manakala RON 95 diberi pangkat MINYAK UTAMA bg menggantikan RON 92 yang bukan UTAMA sebelum ni.

Gua taula Menteri2 nek kete besar2.Isi minyak kai duit rakyat.Gaji beso2.Apedehal.

Rakyat Didahulukan

Pencapapan Diutamakan. Waklu!!!

____________________________________________________________

Poket Didahulukan

Rasuah Diutamakan

1 Malas siaaaaaaaaaaaaaaaaaa#$%&*(3 ulasan:

CaPiQa berkata...

harga minyak naik, apa plak yang turun. keskeskes..

aku berkata...

lu lagi teruk pikir pasal minyak dari gua bro..
hahahaha

jaisyul usrah berkata...

gua stress sebenarnya akibatkenaikan ni.

sume nek xpenah nak turun...

gua berazam undi2 mendatang kalo bole pangkah najib, mmg gua pangkah kat pala dia..heh..baru ade akai